woensdag 11 augustus 2010

Dag 1

Dit is de eerste dag.







De dag waarop ik de stad Kuopio voor het eerst met daglicht verlicht zag. Het weer was enigszins bewolkt, maar de zon was er ook. Samen met huisgenoten op stap om de hulp te zoeken die we nodig hadden.

In de stad werden we rondgeleid door een Finse studiegenoot genaamd Aleksi; een alternatieve kerel met een hanekam. Hij gaf ons een korte rondleiding in de stad, inclusief onze academie, waar we volgende week beginnen. Daarnaast hielp hij ons bij de aanschaf van een SIMkaart en een busabbonnement voor de komende 30 dagen. Tussendoor dronken we wat in een bar. Ik heb het idee dat het tijdstop 'halfbier' hier geen onbekende is.
Bij een van de waarschijnlijk vijf verschillende tweede hands winkels in de stad vonden we wat we vooral zochten; een koffiezetapparaat. We zochten en vonden er een. En wat voor een.



Na deze aankoop (naast een messenset, een vol bestekbakje en een kaasrasp) en een eerste ontmoeting met onze stad keerden we met een voldaan gevoel terug naar huis. Daar aangekomen liepen we even langs de supermarkt om de hoek om het nodige en nog iets aan te schaffen. Om vervolgens een lekkere pasta als avondmaal te bereiden en te nuttigen, met een mok yoghurt op het balkon als toetje.







Het regent hier nu, maar de driedubbele ramen staan open om wat frisse lucht door ons appartement te laten waaien. M'n kop koffie staat naast me op me te wachten. Gotta go..

1 opmerking:

Simon Frans zei

It's good stalking with you, broer.
Persoonlijkheid en voorwerpelijkheid - check dat onderscheid en mis je meid.
Liefdesf