vrijdag 20 augustus 2010

Weekeinde

Het eerste weekend na onze paar dagen les is inmiddels van start gegaan, wat erg goed verloopt tot nu toe; we begonnen vanmorgen om 9 uur in de werkruimte met het maken van modelletjes maken van verschillende portable device die door een medestudent was bedacht (in mijn geval een bloedsuiker-meter). Het is fijn om te merken hoeveel ruimte en vrijheid je hier hebt in het pakken van materiaal en het gebruik van machines. De docent die we hiervoor hebben spreekt welliswaar bar weinig engels, maar hij wist onder andere wel een dremel te regelen, en daarnaast spreekt haast iedere medestudent prima engels.

Na een middagje knutselen, speulen en op het terras te zitten konden we fietsen lenen van enkele medestudenten waardoor we dit weekend wat meer de ruimte hebben, maar we kregen 's middags een positief telefoontje van de 2e handswinkel om de hoek dat er een fiets binnen was gekomen. Na een aardig fanatiek tochtje, waar onze harde kuiten maar weer eens goed van pas kwamen en we zonder af te stappen (in tegenstelling tot bijna iedere fietser die we daar eerder hebben gezien) aardig afgepeigerd boven kwamen, wachtte er onderaan de heuvel een fraaie finse fiets op ons. Een mooie boel dus! (de foto's komen later vast nog) Een klasgenoot had nog een fiets over die we kunnen lenen voor de komende maanden, dus hopelijk hebben we binnen een week alle drie een fiets.

Nadat Gerben en ik even langs de supermarkt gingen voor wat boodschappen en stef ondertussen thuis de boel wat ordende begonnen we aan de maak van een overheerlijke lasagna, wat later bleek. Deze hebben we nu net achter de kiezen, terwijl de koffie in de keuken doorloopt en het hier inmiddels half 12 is.

Kortom; een goed begin voor een gezellig weekend.

1 opmerking:

Maartje zei

heerlijk! sounds good peet!