zondag 22 augustus 2010

En weer meer water

Gisteren zijn we na het bezichtigen van de torni nog even langs een meer in de buurt gefietst waar we nog niet eerder waren geweest. Ons plan was om te gaan zwemmen, maar daar aangekomen bleek dat het water minder fris was, in de zin van hygiëne. In de zin van temperatuur was dit het juist wel, maar ondanks dat moesten we er toch aan geloven; onze eerst zwem in een meer in Finland. Het was een zeer mooi plekje, maar waarschijnlijk de laatste keer dat we er zwemmen..

















Vandaag hadden we voor het eerst regen sinds onze aankomst in Finland, waar we dan ook veel plezier van hadden door met onze hoofden uit het raam te hangen of door deze enorme plens van water te aanschouwen.









Vorige week verkenden we de buurt rondom ons huis, waaronder het meer onderaan de heuvelrug waar onze woonwijk zich bevindt. In de behoefte er weer even uit te zijn en een moment van rust te hebben ging ik met een van mijn twee huisgenoten, Stef, op onze nieuwe fietsen de weg af richting ditzelfde meer.
In tegenstelling tot het meer verderop was het meer van vandaag meer iets om te betreden; het was er heerlijk rustig en de temperatuur was aangenaam; we grepen deze kans dan ook aan om naast het vinden van een moment van stilte onze mannelijkheid te verdiepen door het meer te betreden, ondanks het feit dat de afwezigheid van een zwemoutfit.











3 opmerkingen:

Simon Frans zei

Mooi man, Arie!

Goeie week weer.

Unknown zei

great pictures!

Adé de Vries zei

aardig woest, zeggen we hier dan, Arie!!