maandag 16 augustus 2010

Het begint

Na bijna een week van het verkennen van de stad, het ontmoeten van nieuwe mensen, het ontdekken van de natuur en het vinden van de route, begint m'n studie aan de Kuopion muotoiluakatemia deze week.

Vanmorgen ging de wekker, en werden we op tijd op de academie verwacht, om een introductie verhaal te horen over wat ons te wachten stond en over enkele praktische dingen die we nog moeten regelen. Daarna kregen we een uitgebreidere rondleiding door alle gebouwen en ruimtes waar ik komende maanden aan de arbeid ga.

's Middags gingen we naar de lokale bar 'Gloria' om een eventueel glas vocht achterover te slaan. Ondertussen oefenen we door de dag heen ons Fins, en de lokale studenten zijn er enthousiast over, dus dat is leuk :) Op de terugweg met de bus even langs de aardig grote supermarkt Prisma, voor nieuwe koffie, avondeten en flessen wijn; dit laatste haal je in Finland niet bij een supermarkt, maar bij bijvoorbeeld de slijterij Alko. Minder handig, maar de prijzen voor bier en wijn zijn hier, naast al het andere, dan ook een stuk duurder.

's Avonds een lekkere maaltijd met broccolie, rösti en vissticks. Na afloop nog een fijne bak koffie uit m'n iittala mok met een koekie.

Op de achtergrond staat op dit moment Over the Rhine aan, en de avonden worden al wat kouder. Gelukkig brengen m'n sloffen me de nodige comfort en het is eigenlijk ook wel weer fijn om zo nu en dan ns een trui aan te kunnen trekken. Vanavond nog even een film en dan naar bed.

2 opmerkingen:

- zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Annefrouk zei

Wauw! Dit klinkt erg relaxed! Geniet ervan.. Liefs!